Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

Четврток, 18 октомври 2018 година

Средба на претседателот Џафери со членовите на Работната група одговорна за односите на ЕУ со земјите од Западен Балкан - Република Албанија, Босна и Херцеговина, Република Македонија и Косово

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, заедно со потпретседателите г-ѓа Фросина Ташевска Ременски, г. Весел Мемеди и г. Горан Мисовски, координаторите на пратеничките групи г. Томислав Тунтев, г. Драган Данев, г. Агим Шаќири, г. Африм Гаши и г-ѓа Теута Биљали, како и генералниот секретар на Собранието, г-ѓа Цветанка Иванова, остварија средба со членовите на Работната група одговорна за односите на Европската унија со земјите од Западен Балкан, Република Албанија, Босна и Херцеговина, Република Македонија и Косово. 

повеќе...

Вторник, 16 октомври 2018 година

Средба на претседателот Џафери со членовите на Федерацијата за светски мир и љубов (FOWPAL)

Денес претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери оствари средба со делегација на Федерацијата за светски мир и љубов (FOWPAL) предводена од проф. д-р Ши Хо Хонг. 

повеќе...

Четврток, 27 септември 2018 година

Средба на претседателот Џафери со г. Кадри Весели

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, денеска се сретна со г. Кадри Весели, претседател на Собранието на Република Косово, кој престојува во еднодневна официјална посета на Република Македонија. 

повеќе...

Среда, 26 септември 2018 година

СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ СО НОВОИМЕНУВАНИОТ АМБАСАДОР НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЈА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, Н.Е. СЕРГЕЈ БАЗДНИКИН 

Претседателот Џафери му посака на новоименуваниот амбасадор Баздникин успех во извршувањето на оваа одговорна функција. Тој нагласи дека стратешки приоритет на Република Македонија со одлука на граѓаните се евроатлантските интеграции на земјата, но големо значење се придава и на унапредувањето на билатералните односи со Руската Федерација, а особено на парламентарната и економската соработка.

повеќе...

Вторник, 25 септември 2018 година

СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ СО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ДРЖАВНИОТ ЗБОР НА РЕПУБЛИКА СЛОВЕНИЈА, ДЕЈАН ЖИДАН

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, денеска оствари средба со Делегација од Република Словенија, предводена од претседателот на Државниот збор, г. Дејан Жидан, кој престојува во работна посета на Република Македонија. На средбата присуствуваа и претседателот и пратениците од Пратеничката група за соработка со Парламентот на Република Словенија, г-ѓа Нада Ципушева, г-ѓа Фросина Ташевска Ременски, како и претседателот на Комисијата за европски прашања, г. Артан Груби. 

повеќе...

Петок, 21 септември 2018 година

Средба на претседателот Џафери со потпретседателот на Европскиот Парламент, г. Фабио Масимо Касталдо

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери се сретна со потпретседателот на Европскиот Парламент, Фабио Масимо Касталдо, кој учествуваше на Конференцијата на млади лидери, организирана од Собранието на Република Македонија и Европскиот парламент, за политичкото учество на младите и младинските политики со пратеници од Западен Балкан. 

повеќе...

Среда, 19 септември 2018 година

СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ СО ЧЛЕНОВИТЕ НА МЕШОВИТИОТ ПАРЛАМЕНТАРЕН КОМИТЕТ ОД ЕВРОПСКИОТ ПАРЛАМЕНТ 

Денес претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, оствари средба со членовите на Мешовитиот парламентарен комитет, кои што се тука по повод 15-тиот состанок на Мешовитиот парламентарен комитет - Република Македонија и Европската унија и чиј што домаќин е токму Собранието.

повеќе...

Среда, 19 септември 2018 година

СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ СО АМБАСАДОРОТ КЛЕМЕНС КОЈА, ШЕФ НА МИСИЈАТА НА ОБСЕ ВО СКОПЈЕ 

Претседателот Џафери му го честита на амбасадорот Која назначувањето на функцијата и изрази надеж за понатамошна плодна соработка, имајќи го предвид неговото искуството во структурите на ОБСЕ, како и големото познавање на регионот. 

повеќе...

Вторник, 18 септември 2018 година

СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ СО ПОТПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ЕВРОПСКИОТ ПАРЛАМЕНТ ПАПАДИМУЛИС

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, денеска оствари средба со потпретседателот на Европскиот парламент од Република Грција, г. Димитриос Пападимулис, кој учествува на 15-тиот состанок на Мешовитиот парламентарен комитет – Република Македонија и Европската Унија.

повеќе...

Вторник, 18 септември 2018 година

СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ СО НОВАТА АМБАСАДОРКА НА АВСТРАЛИЈА, Г-ЃА РУТ КАРИС СТЈУАРТ

На почетокот на средбата, претседателот Џафери и посака топло добредојде во Република Македонија, констатирајќи дека тоа е одраз на континуитетот во пријателските односи меѓу двете земји. Посетата на министерот за надворешни работи на Австралија Бишоп минатата година, претставува дополнителен стимул за реализација на взаемни билатерални посети. 

повеќе...

  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 20
  •