Соопштенија

Петок, 9 ноември 2018 година

ПОЛОЖУВАЊЕ СВЕЖО ЦВЕЌЕ 

По повод одбележување на Примирјето од 1918 година и сеќавање во спомен на загинатите, повредените, исчезнатите и раселените лица од сите војни и од сите народи, делегација на Собранието на Република Македонија, во состав: Бети Рабаџиевска-Наумовска, Кети Смилевска и Африм Гаши, на 11 ноември (недела) ќе положи венци свежо цвеќе во:

  • 11:00 часот на Француските воени гробишта - Битола
  • 12:30 часот на Германските воени гробишта - Битола