Активности

Вторник, 27 јуни 2017 година

Средба на претседателот на Собранието Талат Џафери со амбасадорот на Шпанија во Република Македонија г. Рамона Бароа Каранза

Претседателот Џафери се заблагодари на честитките по повод неговиот избор за претседател на Собранието што му ги упати шпанскиот амбасадор, кој патем и му врачи писмо со честитки за неговиот избор директно од претседателот на Парламентот на Кралството Шпанија.

повеќе...

Вторник, 27 јуни 2017 година

Средба на претседателот Џафери со новоименуваниот амбасадор на Јапонија во Република Македонија г-ѓа Кеихо Ханеда

Претседателот Џафери, на почетокот на средбата, го изрази своето задоволство и упати честитки до првиот резидентен амбасадор на Јапонија со седиште во Скопје, Република Македонија, и изрази надеж дека сега ќе се создадат уште подобри услови за продлабочување и интензивирање на соработката на сите полиња. 

повеќе...

Петок, 23 јуни 2017 година

СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ СО МИНИСТЕРОТ ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ НА КРАЛСТВОТО НОРВЕШКА, Г. БОРГЕ БРЕНДЕ

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, денеска оствари средба со министерот за надворешни работи на Кралството Норвешка, г. Борге Бренде, кој престојува во еднодневна посета на Република Македонија. 

повеќе...

Петок, 23 јуни 2017 година

СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ СО ПОЛСКИОТ АМБАСАДОР МУЛТАНОВСКИ 

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, денеска оствари средба со амбасадорот на Република Полска во Република Македонија, г. Јацек Мултановски. Тој му го честиташе изборот за претседател на Собранието на Република Македонија и му упати позитивни забелешки за последните случувања во Република Македонија.

повеќе...

Среда, 21 јуни 2017 година

Обраќање на претседателот Џафери на Тркалезната маса на тема: „Собранието и граѓанските организации“

Ми претставува особено задоволство што денес присуствувам на на тркалезната маса на тема: „Собранието и граѓанските организации“. 

Како прв меѓу еднаквите, ветив дека ќе се заложам за поголема транспарентност на Собранието и присуство на граѓаните во активностите на Собранието на Република Македонија. Заедно со пратениците, ќе се залагаме за инклузивен, отворен и одговорен законодавен дом, бидејќи парламентарните информации им припаѓаат на сите граѓани. 

повеќе...

Среда, 21 јуни 2017 година

Обраќање на претседателот Џафери по повод заштита на Охридскиот регион 

Ми претставува особено задовoлство што денеска во Собранието на Република Македонија се одржува настан поврзан со иницијатива од граѓанскиот сектор за заштита на Охридскиот регион како единствен регион во Република Македонија заштитен од УНЕСКО.  

повеќе...

Среда, 21 јуни 2017 година

Средба на претседателот Џафери со германската амбасадорка Алтхаузер

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери денеска се сретна со амбасадорката на Сојузна Република Германија во Република Македонија, г-ѓа Кристине Алтхаузер. Упатувајќи честитки до претседателот Џафери за неговиот избор, амбасадорката истакна дека пред новиот собраниски состав стојат многу важни задачи и дека функцијата претседател на Собранието има клучна улога. 

повеќе...

Вторник, 20 јуни 2017 година, Брисел

Учество на собраниска делегација на Интерпарламентарна конференција за ЕУ законодавниот процес

Делегација на Собранието на Република Македонија, во состав: г. Бетиане Китев, г-ѓа Шпреса Хадри, г. Илија Димовски и г. Африм Гаши, на 19 и 20 јуни 2017 година, учествува на Интерпарламентарната конференција на тема: „ЕУ законодавен процес - од законодавна иницијатива до имплементација и мониторинг", во организација на  Европскиот парламент, која се оддржува во Брисел, Кралството Белгија.

повеќе...

Понеделник, 19 јуни 2017 година, Рига

Обраќање на претседателот Џафери на Парламентарниот безбедносен форум

Ми претставува особено задоволство да учествувам на овој реномиран и високореспектиран Парламентарен безбедносен форум, кој во континуитет се одржува речиси една деценија, на заедничка иницијатива и синергија на Американскиот конгрес и националните парламенти на повеќе од 30 држави.

повеќе...

Понеделник, 19 јуни 2017 година, Рига

Средба на претседателот Џафери со американскиот конгресмен Роберт Питинџер 

Во рамките на учеството на Меѓународниот безбедносен форум во Рига, претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери денеска оствари средба со г. Роберт Питинџер, американски конгресмен и претседател на Конгресната работна група за тероризам и неконвенционално војување и иницијатор на овој Форум. 

повеќе...

  • 1
  • ...
  • 41
  • 42
  • 43
  • ...
  • 45
  •