Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


                                                                                 

                                                              БЕСИМ ДОГАНИ     


  


Роден на 13.10.1972 година во Гостивар. Албанец. Професор по книжевност. Пратеник и потпретседател на Собранието на Република Македонија во периодот 2006-2008 година.
             
     
Активности во Собранието

 • Комитет за односи меѓу заедниците, член
 • Буџетски совет на Собранието, член
 • Комисија за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање и на Агенцијата за разузнавање, претседател
 • Комисија за прашања на изборите и именувањата, член
 • Комисија за уставни прашања, заменик член
 • Комисија за одбрана и безбедност, член
 • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, заменик член
 • Комисија за економски прашања, член
 • Комисија за труд и социјална политика, член
 • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, заменик член
 • Комисија за надзор над спроведувањето на мерките за следење на комуникациите од страна на Министерството за внатрешни работи и од Министерството за одбрана, член
 • Комисија за локална самоуправа, заменик член
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното Собрание на Северноатлантската Договорна Организација, заменик член
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарната димензија на Централноевропската иницијатива, заменик член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Австрија, претседател
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Бугарија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Исламската Република Иран, член
 • Пратеничка група на Собранието на Македонија за соработка со Парламентот на Народна Република Кина, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Руската Федерација, член