Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


      
 

ИГОР ИВАНОВСКИ

 

 

 

  


 Член на СДСМ. Роден на 11 март 1977 година во Скопје. Македонец. Дипломирал на економски факултет.       
    
Активности во Собранието

  • Комисија за надворешна политика, член
  • Комисија за европски прашања, член
  • Комисија за финансирање и буџет, заменик член
  • Комисија за образование, наука и спорт, заменик член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното Собрание на Советот на Европа, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Сојузна Република Германија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на Република Исланд и Кралството Норвешка, претседател