Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

ВЛАДАНКА АВИРОВИЌ

 

 


 Член на СПМ. Родена на 22.2.1954 година во Скопје. Македонка. Дипломиран економист.

Активности во Собранието

  • Буџетски совет на Собранието, член
  • Комисија за уставни прашања, заменик-член
  • Комисија за европски прашања, член
  • Комисија за финансирање и буџет, член  
  • Комисија за економски прашања, заменик-претседател
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација (Мешовит парламентарен комитет ЕУ - Република Македонија), член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Полска, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Индонезија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Италија, претседател