Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

 

Драган Настески

 

 

 Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 13.3.1958 година во Македонски Брод. Македонец. Дипломирал на Шумарски факултет - Скопје, магистер на шумарски науки.

Активности во Собранието:

  • Комисија за образование, наука и спорт, член
  • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, член
  • Комисија за уставни прашања, заменик-член
  • Комисија за финансирање и буџет, заменик-член
  • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Португалската Република, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Шпанија, член

Е-пошта: d.nasteski@sobranie.mk