Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


Лилјана Кузмановска

 

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 15.7.1962 година во Битола. Македонка. Дипломиран економист.

Активности во Собранието:  

  • Совет на Собранискиот канал, член
  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, член
  • Комисија за финансирање и буџет, член
  • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, заменик-член
  • Комисија за локална самоуправа, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Австрија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Индонезија, член

Координаторка на Клубот на пратенички (од 1 октомври 2012 до 30 декември 2013 година).

Е-пошта: l.kuzmanovska@sobranie.mk