Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

 

Ѓорѓи Коџабашиев

 

 

 Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 12.12.1962 година во Велес. Македонец. Дипломиран економист, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, Скопје.

Активности во Собранието:

  • Комитет за односи меѓу заедниците, член
  • Буџетски совет на Собранието на Република Македонија, член
  • Комисија за финансирање и буџет, член
  • Законодавно-правна комисија, заменик-член
  • Комисија за европски прашања, заменик-член
  • Комисија за уставни прашања, заменик-член
  • Делегација на Секцијата на Собранието на Република Македонија во Парламентарното Собрание на Франкофонијата (ПСФ), шеф на делегација
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Романија, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Албанија, член


Е-пошта: g.kodzabasiev@sobranie.mk