E martë, 18 dhjetor 2018 

KONFIRMOHET PËRKRAHJA E SHBA-SË PËR ANËTARËSIM TË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË NË NATO

Koordinatorët e gupeve të deputetëve të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë dhe përfaqësues të partive, realizuan takim me Zëvendës-sekretarin shtetëror të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Xhon J. Sallivan, të cilin e kryesoi kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, Talat Xhaferi.

më shumë...

 

E martë, 18 dhjetor 2018

MBËSHTETJA RUMUNE PËR ADERIMIN E MAQEDONISË NË BE 

Kryetari i Komisionit për Çështje Evropiane të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Artan Grubi, së bashku me anëtarët dhe zëvendësanëtarët e Komisionit, zhvilloi një takim me ministrin - e deleguar për Çështje Evropiane të Rumanisë, Xheorxhe Çiamba, në shoqëri të ambasadorit të Rumanisë në Republikën e Maqedonisë Maqedoni, z. Viorel Stanila. 

më shumë...

 

E martë, 18 dhjetor 2018

DEKLARATË SOLEMNE E ANËTARËVE TË KËSHILLIT GJYQËSOR TË MAQEDONISË  

Anëtarët e Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë: Kiro Zdravev, Gordana Spirevska, Zoran Teofilovski, Loreta Gorgieva dhe Mirsad Surroi sot dhanë deklaratë solemne para Kryetarit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, Talat Xhaferi. 

më shumë...

 

E martë, 18 dhjetor 2018

NDARJA E ÇMIMIT SHTETËROR „MITO HAXHI VASILEV-JASMIN“

Më 21 dhjetor 2018 (e premte), në Sallën Solemne të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, në orën 12:00, Këshilli për Ndarjen e Çmimit Shtetëror „Mito Haxhi Vasilev-Jasmin“ do ta ndajë Çmimin „Mito Haxhi Vasilev-Jasmin“ për vitin 2018 për arritjen në sferën e publicistikës dhe gazetarisë me interes të Republikës së Maqedonisë. Çmimi Shtetëror „Mito Haxhi Vasilev-Jasmin“ për arritjen në sferën e publicistikës i ndahet Marina Kostova, publiciste; ndërsa për arritjen në sferën e gazetarisë i ndahet Emin Azemi, gazetar.

më shumë...

 

E shtunë, 8 dhjetor 2018

NDARJA E ÇMIMIT SHTETËROR „SHËN KLIMENT OHRIDSKI“

Më 8 dhjetor 2018 (e shtunë), në Sallën Solemne të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, në orën 12:00, Këshilli për Ndarjen e Çmimit Shtetëror „Shën Kliment Ohridski“ do ta ndajë Çmimin Shtetëror „Shën Kliment Ohridski“ për vitin 2018 për mirënjohjen më të lartë për arritjet afatgjata në sferën e edukimit, arsimit, kulturës, artit, shëndetësisë, mbrojtjes dhe avancimit të mjedisit të njeriut dhe në veprimtarinë sociale me interes publik të Republikës së Maqedonisë.

më shumë...

 

E premte, 7 dhjetor 2018 

VENDOSJA E KURORËS SË LULEVE TË FRESKËTA 

Me rastin e varrimit të Ljubisha Georgievski, ish kryetar i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, më 9 dhjetor 2018 (e diel) prej orës 11:30 deri në orën 13:00 në Varrezat e Qytetit „Butel“, kurorë lulesh të freskëta do të vendos delegacioni i Kuvendit, i udhëhequr nga Kryetari Talat Xhaferi, ndërsa i përbërë nga nënkryetari Goran Misovski dhe koordinatori i Grupit Parlamentar të VMRO-DPMNE-së, Nikolla Micevski.

më shumë...

 

E martë, 13 nëntor 2018

TAKIMI I KOORDINATORIT TOMISLLAV TUNTEV ME AMBASADORIN E REPUBLIKËS SË FRANCËS, SH.T. KRISTIJAN TIMONIE 

Koordinatori i grupit parlamentar të LSDM-së dhe Koalicionit, Tomisllav Tuntev sot në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë realizoi takim me SH.T. ambasadorin e Misionit të OSBE-së në Republikën e Maqedonisë, SH.T.  Kristijan Timonie. 

më shumë...

 

E premte, 9 nëntor 2018 

TAKIMI I KOORDINATORIT TOMISLLAV TUNTEV ME SH.T.  AMBASADORIN E MISIONIT TË OSBE, KLEMENS KOJA 

Koordinatori i grupit parlamentar të LSDM-së dhe Koalicionit, Tomisllav Tuntev sot në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë realizoi takim me SH.T. ambasadorin e Misionit të OSBE-së në Republikën e Maqedonisë, Klemens Koja. Temat kryesore në të cilat u përqendruan të dy bashkëbiseduesit ishin: procesi i ndryshimeve kushtetuese që filloi në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë, formimi i trupit punues për pajtim, si dhe nevoja që paralelisht me këtë proces deputetët të punojnë në projekte ligjore reformuese. 

më shumë...

 

E mërkurë, 19 shtator 2018 

TAKIMI I DEPUTETIT GRUBI ME DEPUTETEN FRANCEZE TANGI 

Kryetari i Komisionit për Çështje Evropiane, Artan Grubi, mbajti takim me Lilijana Tangi, deputete në Asamblenë Parlamentare të Republikës së Francës dhe zëvendëskryetare e Komisionit për Çështje Evropiane, në shoqërim të ambasadorit të Republikës së Francës në Republikën e Maqedonisë, SH.T. Kristijan Timonie. 

më shumë...

 

E mërkurë, 14 nëntor 2018 

ÇMIMI "LUKS" PËR FILMIN "GRUAJA NË LUFTË" 

Drama-komedi "Gruaja në luftë "(Woman at War) e Benedikt Erlingsonit është fituese e çmimit "LUKS" për vitin 2018 në Parlamentin Evropian. 

më shumë...

 

E premte, 26 tetor 2018 

"SAHAROV" PËR REGJISORIN UKRAINAS TË FILMIT OLEG SENCOV 

Oleg Sencov, regjisor ukrainas i filmit, është fitues i çmimit "Saharov" në Parlamentin evropian për lirinë e mendimit. 

më shumë...

 

E enjte, 27 shtator 2018

FILLIMI I SKRINING PROCESIT PËR NEGOCIATAT NDËRMJET REPUBLIKËS SË MAQEDONISË DHE BE 

Delegacioni i Republikës së Maqedonisë, i përbërë prej 43 përfaqësuesve të ministrive dhe institucioneve, sot në Bruksel e fillon skrining-procesin si përgatitje për fillimin e negociatave për anëtarësim të plotfuqishëm të vendit tonë në BE. 

më shumë...