Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

Координатори на пратенички групи во Собранието на Република Македонија 2016-2020

 

Прва пратеничка група на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За подобра Македонија“

 Втота пратеничка група на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За подобра Македонија“

Трета пратеничка група на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За подобра Македонија“

 Четврта пратеничка група на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За подобра Македонија“

 Петта пратеничка група на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За подобра Македонија“

Шеста пратеничка група на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За подобра Македонија“

Седма пратеничка група на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За подобра Македонија“

Осма пратеничка група на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За подобра Македонија“

 Деветта пратеничка група на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За подобра Македонија“

Десетта пратеничка група на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За подобра Македонија“


Пратеничка група на Демократска унија за интеграција - ДУИ


Пратеничка група на Социјалдемократски Сојуз на Македонија, Либерално-демократска партија, Нова социјалдемократска партија, Партија на движење на Турците, Партија за европска иднина, Партија на обединети пензионери, Српска странка во Македонија и Независните пратеници


Пратеничка група на Движење БЕСА